Основаната в Русе българска компания Инаут Трейд, която разработва платформата euShipments.com, затвори първия си рунд на външно финансиране с компанията за дялово инвестиране BlackPeak Capital. Тя ще инвестира до €7.5 милиона евро през втория си фонд - BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund. Набраният капитал ще бъде използван за ускоряване на растежа чрез придобивания и за по-мащабна органична експанзия на регионалните и западноевропейски пазари, съобщават от Инаут Трейд.

"Инвестицията в euShipments.com е част от нашата стратегия да инвестираме в нишови лидери от бързорастящи индустрии. Планираме да използваме средствата за стратегически придобивания и консолидиране на този фрагментиран пазар, както и за реализиране на иновативни стратегии за подобряване качеството на услугата" коментират инвекстицията Ангел Стефанов и Ивайло Господинов от BlackPeak Capital.

Българският BlackPeak Capital купува дял в румънски производител на алтернативно месо

Българският BlackPeak Capital купува дял в румънски производител на алтернативно месо

Целта е увеличение на продажбите до 100 милиона евро през следващите 5 години

Платформата euShipments.com предоставя куриерски, логистични и фулфилмънт решения за електронни търговци от България и Централна и Източна Европа. Инаут Трейд е основана през 2012 година в Русе от Светлозар Димитров и Лора Димитрова, които успешно са изградили собствена мрежа за доставки с над 30 местни куриерски компании, която покрива всички държави членки на Европейския съюз и Великобритания.

"Нашите клиенти са вече фокусирани към продажби в премиум пазарите от Западна Европа, което за нас означава, че трябва да изградим стабилно присъствие там преди тях. Уверени сме, че партньорството ни с BlackPeak Capital и техния опит в реализирането на стратегии за международно разрастване ще ни помогнат да стигнем дотам по-бързо", коментира Лора Димитрова - съосновател и финансов директор на Инаут Трейд.

"Преди две години пред нас се оформиха две много различни опции за "вдигането" на компанията на следващото ѝ ниво. Да продадем мажоритарен дял на стратегически инвеститор, който да ни отведе в желаната от него посока, или да намерим финансов партньор с опитността на BlackPeak Capital, който да ни помогне да осъществим придобивания в ЦИЕ и Западна Европа и по този начин да продължим да надграждаме euShipments в посоката, в която ни насочват нашите клиенти," допълва съоснователят и изпълнителен директор на компанията Светлозар Димитров.

еuShipments.com предлага пълен набор от услуги за нуждите на онлайн търговците от региона, които изнасят своята стока на европейските пазари. IT платформата е интегрирана с клиентите и предоставя достъп в реално време до широкото портфолио от услуги, включващо доставки до личен или бизнес адрес, до lockers и PuDo локации, както и към всички възможни опции за return management и наложен платеж, които са нужни на електронните магазини.

От създаването си euShipments.com расте органично с бързи двуцифрени темпове и през 2021 година достига приходи от 8 милиона лева. Полученото финансиране идва като естествено продължение в развитието на компанията, която преди месец откри своя първи склад в Будапеща, Унгария. Складът има за цел да оптимизира транзитните времена за доставка до редица ключови онлайн пазари, като същевременно намали цената на доставките. В допълнение, новооткритата локация позволява обработване и изпращане на пратки до 8 държави: Чехия, Словакия, Словения Унгария, Полша, Хърватия, Австрия и Италия.

BlackPeak Capital стартира втория си фонд с първоначален капитал от €68,5 милиона

Български фонд търси компании, в които да инвестира €68,5 милиона

Той ще влага между €5 милиона и €10 милиона в компании от България, Румъния, Словения, Хърватия и Сърбия