Coca-Cola European Partners избра Варна за локацията на най-новия си финансов офис, съобщиха оттам. Той ще бъде отворен през май 2019 г. и в него ще бъдат открити над 90 работни места.

Новооткритите работни места във Варна ще допълнят 700-те съществуващи позиции, с които екипът на Coca-Cola European Partner разполага в София. Офисът във Варна ще поеме редица задачи в областта на финансовите споделени услуги, с което ще бъдат подпомогнати вече съществуващите роли и отговорности на офиса в столицата.

Coca-Cola откри в София втория си най-голям развоен център в света
Обновена

Coca-Cola откри в София втория си най-голям развоен център в света

130 души ще разработват технологии за компанията

Компанията казва, че е избрала морската столица поради редица причини, сред които богатият набор от млади специалисти и комуникативността на града. Новите работни позиции изискват финансови умения и познаване на чужди езици, а Варна се превръща в желана дестинация за споделените центрове за услуги.

Coca-Cola European Partners е бутилираща компания на продуктите на Coca-Cola за 13 европейски държави в Западна Европа, включително Андора, Белгия, Франция, Германия, Великобритания, Исландия, Люксембург, Монако, Холандия, Норвегия, Португалия, Испания и Швеция.

ЕС разреши: Coca-Cola купува Costa Coffee

ЕС разреши: Coca-Cola купува Costa Coffee

Придобиването не създава опасения за конкуренцията, тъй като компаниите не продават едни и същи продукти

Coca-Cola European Partners не бутилира или продава в България, но както и бутилиращата компания за България и региона - Coca-Cola Hellenic Bottling Company, компанията развива своя център за споделени финансови услуги в страната.

Защо следващата ракета на NASA може да носи логото на Coca-Cola?

Защо следващата ракета на NASA може да носи логото на Coca-Cola?

Директорът на космическата агенция предлага радикална идея