Вторият най-голям доставчик на части за автомобилната индустрия в Европа - германската компания Continental инвестира €8 милиона за разширяване на своя Център за изследвания и разработки в Яш, североизточна Румъния, предават местните медии. Между 2019-а и 2020-а година германският производител на авточасти изгради първата сграда на своя R&D център в инвестиция, която достигна €27 милиона.

В момента Continentalразполага с приблизително 2000 специалисти, разработващи продукти и технологии в автомобилната индустрия, с фокус върху разработката на софтуер, киберсигурността, свързаността и самостоятелното шофиране. Работите по новата сграда в Румъния вече са започнали и ще бъдат завършени следващата пролет, съобщава Profit.ro.

Continental инвестира €150 милиона в Румъния

Вторият най-голям доставчик на авточасти в Европа инвестира €150 милиона в Румъния

Компанията има 7 производствени бази в страната и 4 инженерни центъра

Новият център на компанията ще разполага с пространства за лаборатории, в които ще бъдат тествани продуктите, разработени в Яш в отдела за динамика на превозните средства. В същото време фирмата ще изгради надземен паркинг с обща площ от 10 000 кв.м. 

Инвестицията на Continental от над €150 милиона  в Румъния е насочена предимно към отварянето на новия офис на компанията в за обслужване на развойния център на гиганта в Тимишоара, както и за разширяване на съществуващата ѝ локация в град Яши. 

Германската компания е един от големите работодатели в автомобилния сектор в северната ни съседката. Към края на 2020-а година в инженерните и производствените центрове на фирмата работят над 20 100 души. Групата има седем производствени центъра и четири инженерни такива в страната. Те се намират в Тимишоара, Сибиу, Надаб, Брашов и Яши.

Continental строи втора фабрика за авточасти в Нови Сад след инвестиция от  €140 милиона

Германски производител на авточасти строи втора фабрика в Нови Сад след инвестиция от €140 милиона

Заводът ще е готов догодина

Тази година Continental откри завод за  €140 милиона евро и в Сърбия. Новата база, която се намира в Нови Сад, е втората за групата, намираща се в западната ни съседка. Там компанията ще произвежда електроника за коли. В базата ще бъдат наети около 500 души. Continental има и развоен център в града, който работи от 2018-а година. В него работят около 600 инженери.