Вторият най-голям доставчик на части за автомобилната индустрия в Европа - германската Continental, планира да инвестира 150 милиона евро или 178 милиона долара в бизнеса си в Румъния през настоящата година. 

В такъв размер са вложенията на групата в северната ни съседка и за изминалата година. Основната част от тях бяха насочени към отварянето на новия офис на компанията в Румъния за обслужване на развойния център на гиганта в Тимишоара, както и за разширяване на съществуващата ѝ локация в град Яши.

Това става ясно от официално съобщение на дъщерното дружество на компанията Continental Romania, цитирано от сайта SeeNews.

Continental отвори завод за 140 милиона евро в Сърбия

Един от най-големите производители на авточасти отвори завод за €140 милиона в Сърбия

Там ще бъдат наети около 500 души

Continental е един от големите работодатели в автомобилния сектор в съседката ни. Към края на 2020 година в инженерните и производствените центрове на компанията работят над 20 100 души.

Групата има седем производствени центъра и четири инженерни такива в страната. Те се намират в Тимишоара, Сибиу, Надаб, Брашов и Яши.

Междувременно през тази седмица Continental откри завод за 140 милиона евро или 166 милиона долара в Сърбия.

Новата база, която се намира в Нови Сад, е втората за групата, намираща се в западната ни съседка. Там компанията ще произвежда електроника за коли. В базата ще бъдат наети около 500 души. Continental има и развоен център в града, който работи от 2018 година. В него работят около 600 инженери.