Германската компания за автомобилни компоненти BADER ще отвори 700 нови работни места в нов завод Русе. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с ръководството на компанията, която се проведе в Службата ни по търговско-икономически въпроси в Берлин, съобщават от Министерството на икономиката.

BADER планира да отвори у нас фабрика за луксозно покритие на автомобилни седалки и щамповане на елементи, като целта им е да стартират производство през втората половина на 2019 г. При пълна заетост предприятието ще осигури между 700 и 800 работни места в региона.

Дружеството e в топ 3 в света на компаниите за автомобилен интериор, а техни клиенти са водещи автомобилни производители като BMW, Mercedes, Audi и др.

VOSS Automotive търси да назначи 1000 служители в завода в Ловеч

Новият стопанин на завода Great Wall край Ловеч ще назначи 1000 служители

Компанията ще квалифицира работници с помощта на дуалното обучение

"Можете да разчитате на пълна административна подкрепа, ако изберете нашата страна, както и да се възползвате от редица на насърчителни мерки за стратегически инвеститор", каза зам.-министър Манолев.

Той изтъкна, че автомобилостроенето е сред най-бързо развиващите се сектори на българската икономика. "В него работят над 50 000 души, като съществува сериозен потенциал за разширяване на мощностите и разкриване на нови работни места", допълни икономическият заместник-министър.

Leoni започна строежа на базата си в Плевен

Новият завод в Плевен за €32 милиона, където ще се правят компоненти за Mercedes

Там се очаква в следващите 2 години да бъдат отворени 2000 работни места

По думите му, сред високотехнологичните производства, това е браншът, който привлича най-много чуждестранни инвестиции. В последните години се забелязва тенденция за разширяване на съществуващи и установяване на нови производства в сектора, които произвеждат за водещи автомобилни марки. Успешни проекти са реализирани от инвеститори от Германия, Франция, Белгия, Япония, Великобритания и много други, стана ясно по време на срещата.

Зам.-министър Манолев се ангажира да съдейства на германския инвеститор с цялата нужна административна подкрепа и отправи покана следващата среща с мениджмънта на компанията да се състои в България.

Германската "ВИТТЕ Аутомотив" отваря нови 500 работни места у нас

Германски производител на авточасти отваря нови 500 работни места у нас

Компанията ще наеме служителите в следващите 5 години

BADER са един от най-старите и авторитетни производители на автомобилен интериор в света. Те имат повече от 11 300 служители и производства на 5 континента.

BADER е вторият голям германски инвеститор от автомобилния сектор, който ще има фабрика завод в Русе. "BИTTE Ayтoмoтив" успешно оперира в дунавския град от 2014 г.

Предприятието произвежда ключалки, панти и дръжки за врати, които доставя на автомобилни гиганти като Volkswagen, BMW и др. Компанията има над 700 служители у нас, които ще се увеличат до 1200 през следващите 5 години.