31,6 милиона лева ще бъде размерът на вложението, което "Бер-Хелла Термоконтрол" ЕООД (BHTC) ще направи в България. Производителят на автомобилни компоненти ще изгради разширение на съществуващата производствена и логистична сграда, с което ще позволи инсталирането на петата поточна линия в завода край Божурище.

С осъществяването на проекта се очаква инвеститорът пряко да създаде и поддържа заетост от 250 нови работни места. Предстои разширението на сградата за производствена цел да бъде въведено в експлоатация в началото на 2019 г., посочват от пресслужбата на Министерски съвет. На заседание днес министрите одобриха проект за разбирателство с германското дружество, който трябва да забърза и улесни процеса.

BHTC ще пусне нова производствена линия в България

Голям германски инвеститор отваря ново производство у нас

Така дружеството ще отговори на нарастващите поръчки от клиенти

Немският гигант стартира дейността си в България през 2013 година със строеж на предприятие и развоен център за производство на панели за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Заводът, открит през 2015 г., е първият в Икономическа зона "София-Божурище". Общата му площ е 9 700 кв. м.

В момента в завода работят около 400 души, а продукцията е предназначена за марки като Mercedes-Benz, Porsche, Audi и други.

BHTC си постави цел да увеличи приходите си в България до 2020 година до €100 милиона.

България вече произвежда климатици за Audi и Porsche. Ето къде (ГАЛЕРИЯ)

България вече произвежда климатици за Audi и Porsche. Ето къде (ГАЛЕРИЯ)

Ако си купите нова кола, то най-вероятно ще бъде с части от Божурище