Microsoft има желание да инвестира в центрове за данни в Индонезия, заяви президентът на страната след среща с изпълнителния директор на софтуерния гигант, пише Reuters.

Дигиталната икономика на Индонезия е най-голямата и най-бързо развиващата се в Югоизточна Азия и се очаква да достигне около 130 милиарда долара до 2025 г. в сравнение с 40 милиарда долара миналата година, Това сочи доклад на Google, сингапурска холдингова компания Temasek Holdings и консултантската компания Bain & Company.

Microsoft отчете $37 милиарда приходи за последните 3 месеца на 2019 година

Microsoft отчете $37 милиарда приходи за последните 3 месеца на 2019 година

Microsoft Azure е нараснала с над 60% на годишна база

"Майкрософт иска незабавно да инвестира в Индонезия", заяви президентът Джоко Уидодо, след като произнесе реч по време на събитие, отбелязващо 25 години от присъствието на компанията в най-голямата икономика на Югоизточна Азия. Изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела също присъства на събитието.

Microsoft разполага със $136 милиарда свободен капитал

Технологичният гигант, който държи в кеш толкова пари, колкото цялата икономика на Украйна

Повече от всички останали компании в S&P 500

"За една седмица ще направим регламент в подкрепа на инвестицията", каза Уидодо, без да уточнява каква може да бъде регулацията или размера на потенциалната инвестиция. Миналия месец правителството на Индонезия внесе законопроект в парламента, насочен към защита на данните на потребителите в цифровата ера, но не е одобрен все още.

Вирусната епидемия в Китай удари и Microsoft повече от очакваното, тъй като компанията заяви, че няма да изпълни цели, като вече са взели предвид несигурността заради вируса. По-конкретно, компанията заяви, че приходите от лицензи за Windows и неговите устройства "са по-негативно засегнати, отколкото се очакваше". Според компанията търсенето на продукти на Windows все още е силно, но връщането на веригата на доставки към нормалното състояние отнема повече време. Миналия месец Microsoft прогнозира, че ще направи между 10,75 милиарда и 11,15 милиарда долара приходи компютърния си бизнеса през януари-март.