Microsoft отчете своите резултати от второто тримесечие на фискалната 2020 година (четвърто тримесечие на календарната 2019 година). Според данните за периода компанията е регистрирала приходи от 36,9 милиарда долара, което е с 14% повече на годишна база, както и нетен доход от 11,6 милиарда долара, или с 38% повече спрямо година по-рано.

Технологичният гигант отчита 1,51 долара печалба на акция, а инвеститорите очакваха печалба от 1,32 долара на акция при приходи от 35,67 милиарда долара. Прогнозите на Wall Street също така предвиждаха нетен доход от 10,12 милиарда долара.

След оповестяването на отчета акциите на компанията са нараснали около 2%, пише ТechCrunch.

Microsoft разполага със $136 милиарда свободен капитал

Технологичният гигант, който държи в кеш толкова пари, колкото цялата икономика на Украйна

Повече от всички останали компании в S&P 500

Какво се случва с другите услуги на Microoft?

Приходите от Office 365 от търговски услуги са нараснали с 27% в сравнение с резултатите от миналата година.

Облачната изчислителна услуга за изгражданe, внедряване и управление на приложения и услуги - Microsoft Azure, е нараснала с цели 62% на годишна база.

Другите потребителските офис продукти и облачни услуги на технологичния гигант са нараснали с 19% в сравнение с резултатите им преди година.

Dynamics 365 е нарасна с 42% в сравнение с предишния си резултат.

В допълнение към тези резултати, LinkedIn, която е пълна собственост на Microsoft от 2016 година, нарасна с 24% в сравнение с година по-рано. Най-голямата софтуерна компания не веднъж акцентира, че скоростта на нарастване на социалната бизнес мрежа е ключов приоритет.

Най-разпознаваемият продукт на Microsoft - операционната система Windows, отчита 18% увеличение на приходите за последното тримесечие на 2019 година.

Мерките на американските технологични гиганти срещу коронавируса

Мерките на американските технологични гиганти срещу коронавируса

Мегакомпаниите масово ограничават пътуванията и призовават служителите си да работят от вкъщи