Предприятието на компанията за опаковане "Мултивак" (MULTIVAC) в Индустриалната зона в Божурище ще бъде разширено, съобщиха от фирмата-инвеститор. 

Плановете са производствените и монтажните съоръжения, както и офисите на компанията да бъдат изградени на площ от около 5000 кв.м. Инвестицията възлиза на около пет милиона евро, а завършването на разширението на производствената база е планирано за есента на 2022-а.

"Развитието на фабриката в Божурище напредва много успешно. За периода от три години и половина капацитетът й вече е напълно зает. Заводът се състои от фабрична сграда с най-новата производствена технология и зони за предварително сглобяване, както и споделени услуги, които обслужват различни компании от нашата група. Много сме доволни, че тази нова сграда ще ни позволи значително да разширим производствения капацитет на обекта", каза д-р Кристиан Лау, изпълнителен вицепрезидент по производството в "Мултивак".

Германската Multivac отвори завод за 36 милиона лева в Божурище

Германски гигант отвори завод за 36 милиона лева в Божурище

В него ще се правят части и модули за машини за пакетиране

"Резултатите, постигнати от откриването на фабриката досега, ни подтикнаха към решението да продължим да инвестираме в България", допълни Мийрям Сервет Мустафа, управляващ директор на "Мултивак България Продакшън" ЕООД.

"Убедена съм, че това разширение на сградата ще предостави много нови възможности и в бъдеще ще се появят нови производствени площи. Това не само ще осигури постоянно нарастващ брой работни места, но също така показва, че се развиваме много успешно в България", допълни тя.

Заводът на "Мултивак" в Индустриална зона Божурище беше пуснат в експлоатация през 2018 година. Там се намира и шоурумът на търговската компания за България. Освен завода в България компанията има още 12 производствени обекта в Германия, Австрия, Испания, Бразилия, Китай, Япония и САЩ, както и над 80 компании за продажби и предоставяне на услуги по целия свят.