Една от водещите институции в сферата на криптовалутите Nexo открива нов офис в Пловдив с десетки отворени позиции за софтуерни професионалисти в целия регион.

Nexo е пионер на пазара на криптовалутите. Чрез първия си продукт през 2018 г. компанията спомага потребителите да получат ликвидност срещу дигиталните си активи и създава нова бизнес ниша в крипто екосистемата. Следват редица решения като спестовен продукт, собствена борса и крипто кредитна/дебитна карта.

Новината за новия дом на Nexo в Пловдив идва в момент на възприемане на криптовалутите — по-рано през годината Ел Салвадор взе решението да приеме биткойн като официално разплащателно средство, а наскоро в Ню Йорк дебютира първият борсово търгуван фонд.

Nexo е създадена в България и е един от световните лидери на пазара на криптовалутите, като в момента управлява активи на стойност повече от $13 милиарда и е обработила трансакции за над $50 милиарда от основаването си преди три години. Над 2,5 милиона потребители от цял свят се възползват от продуктите на Nexo. Създадената през 2018 г. компания има екип от над 300 български специалисти.

"Растем целеустремено, в крак с пазара, на българска почва и с едни от най-добрите експерти в света. Нашите специалисти са на първа линия на иновациите като активен участник в експоненциалния ръст на крипто индустрията. Тези успехи се градят от хиляди професионалисти по цял свят и сме горди, че български екип се нарежда сред челните редици" — сподели Ясен Янков, вицепрезидент "Продуктови иновации" в Nexo.

Nexo е една от водещите институции за управление на дигитални активи в света. Компанията цели да предостави пълен набор от финансови услуги с ползите от криптовалутите чрез първите по рода си Instant Crypto Credit Lines, спестовен продукт, собствена борса за търгуване на дигитални активи и сигурност на най-високо ниво на своя Nexo Wallet. Nexo е обработила повече от $50 милиарда за над 2,500,000 потребители в 200+ юрисдикции от своето основаване през 2018 г., посочват от компанията.