Новоучреденото българо - австрийско дружество "Пиерер & Макском Мобилити" ООД, което изгражда съвместен завод за електрически велосипеди край Пловдив получи сертификат за инвестиция клас А. 

Проектът е за изграждане на завод за електрически велосипеди и други двуколесни електрически превозни средства, който ще бъде разположен в "Тракия икономическа зона", по-конкретно в село Бенковски, община Марица. Размерът на инвестицията възлиза на 85 млн. лв., а в периода на осъществяването й ще бъдат разкрити 1 000 нови работни места.

Компанията за коли под наем Hertz ще купи 65 000 електрически превозни от Polestar

Компанията за коли под наем Hertz ще купи 65 000 електромобили от европейски конкурент на Tesla

През миналата година Polestar продаде 29 000 автомобила

"С тази инвестиция България ще излезе сред челните места в Европа по производство на електрически велосипеди. Държавата подкрепя експортно ориентирани производства, а велосипедната индустрия е сред най-силните износители от страната и допълни, че българският експорт достига месечен рекорд през март. Стойността на изнесените в чужбина български стоки превишава 8 млрд. лв. само за този месец, което означава че българските компании успяват да изнасят повече и на по-високи цени към международните пазари", подчерта министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Български електрически хибрид между велосипед и тротинетка излиза на пазара

Български електрически хибрид между велосипед и тротинетка излиза на пазара

Превозното средство изминава до 32 км с едно зареждане

По думите му с този проект за последните два месеца са издадени сертификати по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на общо пет проекта (3 проекта - клас А и 2 проекта - клас Б). Общата стойност на планираните инвестиции е 115,43 млн. лв., като се предвижда създаването на общо 1170 нови работни места. Четири от проектите се осъществяват извън столицата, в това число два в общини с безработица над средната за страната.

Коронавирусът качи европееца на велосипед. И България печели от това

Коронавирусът качи европееца на велосипед. И България печели от това

Каква е тенденцията у нас - пред Money.bg по Bulgaria ON AIR разказва Драгомир Кузов, основател на "Веломания"

Инвестиционният проект на Макском и PIERER E-Bikes Gmbh, Австрия "Производствена и складова база за двуколесни превозни средства" в с. Бенковски предвижда създаване на ново предприятие, посредством закупуване на земя, строителство на производствени, складови и административни сгради на обща площ от около 131 000 кв.м. и закупуване на специализирано оборудване за производство на минимум 300 000 броя електрически велосипеди годишно. Предвидено е произведените велосипеди да се реализират 100% чрез износ за Германия, Австрия, Нидерландия, Люксембург, Швейцария, под търговските марки Raymond, GASGAS, Husqvarna.