Българската компания VInghen започва предварителните поръчки на ново превозно средство за града - хибрид между велоспед и тротинетка с електрическо задвижване.

Ti1 е предлага с мотори с мощност 250W и 500W, скоростта е ограничена до 25 км/ч, а пробегът в реални условия достига 32 км, обясняват от компанията. Времето за зареждане е между 4 и 5 часа, а самото превозно средство тежи 25 кг.

Развойната дейност и производството се извършват в България, посочва основателят и изпълнителен директор Цветан Илиев.

Vinghen Ti1 комбинира размерите на класически велосипед с концепцията за тротинетка; това води до предимства като улеснено качване и слизане, подобрена стабилност и намалена нужда от поддръжка. Освен това, изправената позиция на каране дава възможност на хората, работещи в офис среда, да прекарват по-малко време седнали, казват още от компанията.

"Намирам пътуването в града с автомобил или градски транспорт за много натоварващо до степен, в която изпитвах притеснение, напускайки офиса на края на работния ден. След като започнах да се придвижвам с електрически велосипед осъзнах, колко по-щастлив и спокоен се чувствам. Освен това усещането е, че съм "свободен" в момента, в който свърша работа. Така реших, че бих искал да помогна на хората като направя придвижването в града забавление. Vinghen Ti1 прави това по-добре от повечето велосипеди и тротинетки и нямам търпение да споделя първия ни модел със света," казва Илиев.

Цените са предварителна поръчка започват от 1 280 лв.