Вторият по големина автомобилен производител в Европа - PSA Group откри нова линия за сглобяване на турбо двигатели в завода си в Тихи, Полша. Инвестицията във фабриката e 250 млн. eвро и ще повиши производствения й капацитет до 460 000 двигателя годишно, съобщават от компанията, цитирани от Business Wire.

Заводът се отличава с висока производителност и изпълнява строгите изисквания за разходите. Подготовката на производството отнема много кратко време: само 12 месеца, отчитат от PSA Group.

Предприятието ще произвежда 16 различни вида 3-цилиндрови бензинови турбодвигатели EB Turbo PureTech, подходящи за моделите на автомобилната група с ръчна и автоматична скоростна кутия.

Заради слабостта на конкурентите, PSA Group постигна рекордни продажби през 2018 година

Собственикът на Opel и Peugeot с рекордни продажби за 2018 година

Компанията е големият печеливш от по-строгите тестове за емисиите

Благодарение на новата производствена линия EB Turbo PureTech става глобален двигател за PSA Group, като ще се използва във всичките й марки: Peugeot, Citroën, DS, Opel и Vauxhall.

Двигателят 4 пъти поред е обявен за Международен двигател на годината, като досега са произведени 3.8 млн. броя от него. Той ще се сглобява във Франция, Китай, Унгария, Мароко и Индия.

Последните версии на високоефективния двигател допринасят за намаляване на емисиите на CO2 със среден разход на гориво, намален с до 4% в сравнение с предишното поколение.

Заводът за задвижващи системи в Тихи е модернизиран, за да подобри производителността си в съответствие със стандартите на PSA Group. Новите технологии и оборудване, подкрепени от нови ИТ системи, ще осигурят високо качество на продукцията заедно с подходящи обучения, осигурени на производствените екипи.

"Заводът в Тихи сега има устойчиво бъдеще и ще бъде силен участник в производствения отпечатък на Groupe PSA. Той е организиран, за да произвежда двигатели за нашите 5 марки и да посрещне на нарастващото търсене на клиенти за този всепризнат двигател", казва Карлос Таварес, председател на управителния съвет на PSA Group.

"Фабриката в Тихи се завръща в играта като част от Groupe PSA и всички екипи са ангажирани да посрещнат новите предизвикателства, които ни поставят. Заводът е напълно модернизиран с правилното ниво на инвестиции, за да се гарантира най-доброто ниво на ефективност и вече е сред най-модерните производствени обекти в Европа. Горди сме да допринесем за преминаването към ниско емисионни бензинови двигатели PureTech ", казва Аркадиуш Сулига, директор на завода в Тихи.