Англо-холандската нефтена компания Shell ще инсталира зарядни устройства за електрически автомобили на станциите за зареждане в Сингапур. Те са първите за Югоизточна Азия, пише Reuters.

Услугата за зареждане на електрически превозни средства "Shell Recharge" ще бъде достъпна в 10 бензиностанции в Сингапур до октомври тази година. Това представлява около 20% от търговска мрежа на компанията в островния град-държава, става ясно от съобщение на Shell.

В него се казва още, че станциите обикновено зареждат от 0% до 80% за 30 минути и са съвместими с повечето електрически превозни средства в Сингапур.

Изследване, поръчано от Shell за нагласите на гражданите за електрически превозни средства, сочи, че 52% от жителита на Сингапур не купуват електрически автомобили, тъй като смятат, че в града-държава няма достатъчно станции за зареждане.

"За да изпълни целите, свързани с опазването на околната среда и овладяването на климатичните промени, Сингапур се нуждае от повече чиста енергия за бизнеса, домакинствата и транспорта", заявява Ау Ках Пенг, председател на бизнеса на Shell в островния град -държава.

От компанията планират да увеличат броя на електрическите зарядни станции през следващите месеци и дори да предложат още енергийни решения с възобновяеми източници като това.

Печалбите на Shell удариха 30-месечно дъно

Печалбите на Shell удариха 30-месечно дъно

Заради ниските цени на петрола и газа