Einride набра серия Б финансиране в размер на 10 млн. долара, за да ускори разработването на автономни електрически камиони за превозване на товари, предаде TechCrunch. Освен него, компанията вече има и няколко нови клиенти. Техните 26-тонни T-Pod платформи вече са на пътя за компании като производителят на храни Oatly.

С новото финансиране компанията ще подпомогне производството на нови електрически превозни средства, които ще бъдат представени за пръв път на 8 октомври тази година. За него до момента не се знае почти нищо.

Самото финансиране идва от съществуващите инвеститори на Einride. През миналата година те осигуриха вложение на стойност 25 млн. долара в компанията, благодарение на което бяха пуснати T-Pod електрическите камиони, които могат да превозват почти 30 тона товари. Сред тях са EQT Ventures, Nordic Ninja и Ericsson Ventures.

Dacia ще покаже до дни "най-достъпния електрически автомобил" на пазара

Dacia ще покаже до дни "най-достъпния електрически автомобил" на пазара

15 октомври е датата на дебюта

Макар че от пролетта на тази година инвестициите в стартъпи за изкуствен интелект и превозни средства, какъвто е Einride, се понижиха, според компанията търсенето за автономни електромобили за доставка на стоки тепърва ще растат, тъй като хората искат да се дистанцират социално в условията на пандемията.

Сред новите партньори на компанията е даже Lidl в Швеция. "Има както вълнение, така и несигурност относно автономните доставки на стоки, но това е факт: този сектор е най-голямата бизнес възможност в историята на човечеството", каза главният директор на Einride Робърт Фалк.

Volvo започна серийното производство на първия си електромобил

Volvo започна серийното производство на първия си електромобил

В белгийския град Гент ще се прави кросоувърът XC40 Recharge P8