"Теклас България" ще изгради шести завод на територията на България. Компанията, която произвежда каучукови водни съединени и пластмасови изделия за най-големите компании в автомобилостроенето, е избрала Враца за най-новата си фабрика, става ясно от изявление на кмета на града Калин Каменов.

В началото компанията ще наеме 500 души, а на по-късен етап техният брой ще се удвои.

Враца постигна най-голям ръст на БВП през 2017 година

Най-бързоразвиващият се регион на България е в най-бедната част на страната

Сектор "Услуги" в столицата генерира 40% от добавената стойност в икономиката

Предстои "Теклас България", притежавана изцяло от турската Teklas Kauçuk Sanayi ve Ticaret, да избере точната локация от няколко предложени. Изграждането на завода ще продължи 6 месеца.

Компанията вече притежава четири завода в Кърджали и един в Крумовград, като е най-големият работодател в региона. За "Теклас", която откри първата си дейност у нас през 2004 г., работят над 2 100 души.

Във Враца ще бъде отворен и завод на "МД Електроник", като инвестицията в него е около €11 милиона. Във фабриката ще бъдат наети 1 000 души.

Автомобилният сектор се превръща във все по-важен за България. По данни на Министерство на икономиката през 2018 година са направени инвестиции в размер на близо 200 милиона лева и са открити нови 3 200 работни места.

MD Elektronik инвестира 22 милиона лева в завод във Враца

Германски производител инвестира 22 млн. лв. в завод във Враца

Общинският съвет позволи продажбата на 83 дка