Най-големият работодател в аутсорсинг индустрията у нас - TELUS International Europe, до 2020 година планира да добави 2000 нови работни места в офисите си в София и Пловдив към сегашните 3000. Също така от компанията смятат да направят инвестиции в местната икономика в рамките на няколко хиляди милиона евро.

Това потвърди президентът и главен изпълнителен директор на канадската група Джефри Пюрит по време на откриването на новия офис на компанията в София в TELUS Tower.

"Преди пет години и половина дойдохме в България чрез наши партньори. През 2016 година отворихме офиса си в Пловдив и към момента за нас в страната работят 3000 души, които са част от около 30 000 служители на глобално ниво. Планираме да увеличим броя на персонала си не само в България, но и в световен мащаб", заяви той по време на събитието.

У нас на месец дружеството наема около 150 души, като към момента 30% от служителите й са чуждестранни граждани, идващи предимно от Европа, но и от Северна Америка и други части на света.

"От 2012 година имаме 150 милиона евро принос към икономиката под формата на заплати, осигуровки и други. През следващите години ще следваме този пример и ще вложим още над 150 милиона евро в страната", потвърди още Пюрит.

TELUS International са най-големият наемател в TELUS Tower, като по думите на президента на компанията Ксавие Марсенак това е и причината да се договорят със собственика на сградата - гръцката група GEK Terna, тя да носи техния бранд.

"Преди 14 години стартирахме бизнеса си като малка компания с 10 човека. Вярвам, че предстоят все повече и по-големи успехи", каза още Марсенак.

На събитието присъства още зам.-министърът на икономиката Александър Манолев. По неговите думи фактът, че международната група е вложила 5 милиона лева в страната е добър показател за България.

"Подобни събития са най-важният индикатор за бизнес средата в страната. Резултатите, които постигате са впечатляващи и се надявам бизнесът ви в нашата страна да продължи да расте със същите темпове", каза още министърът.

За TELUS Tower

TELUS Tower е една от новите големи и иновативни бизнес сгради в столицата, като тя се издига на 23 етажа и се разпростира на близо 55 хиляди квадратни метра, от които 34 500 са офис площи. Тя се намира на площад "Македония" на улица "Алабин" 1.

Снимка 346714

Източник: TELUS International

Екипът на TELUS International е разположен на 6 етажа, като в момента там работят 1500 души, а общият капацитет за 2300 души. По думите на Джефри Пюрит в новия офис ще работи само част от екипа в София, а другите служители ще останат в офиса на компанията в Infinity Tower до "България мол".

Снимка 346717

Източник: TELUS International

Бизнес сградата разполага с над 50 зали за срещи, помещения за хранене, 18 тематични зони за почивка, масажи, фитнес и йога зали. По дизайнът на офис пространствата на компанията са работили архитектите от AmaDesign, проектирали и централата на TELUS International в Букурещ, носител на награда за най-иновативен офис в Румъния за 2016 година.

Снимка 346712

Източник: TELUS International

Заедно с TELUS Tower офисите на компанията в България стават 3. Вторият офис на аутсорсинг доставчика в столицата, намиращ се в Infinity Tower e с 1000 работни места. Третият е в Пловдив, където работят 300 души.