Най-голямата борса за криптовалути по отчетени обеми на търговия Binance беше забранена от британския финансовия регулатор.Според органа Binance не е упълномощена да прави бизнес в Обединеното кралство и дейността й не е регулирана, предава BBC.

Забраната се отнася за дружеството Binance Markets Limited. Регулаторният надзорен орган издаде предупреждение за потребителите за Binance.com, като ги посъветва да бъдат предпазливи по отношение на рекламите, обещаващи висока възвръщаемост на инвестициите в криптоактив.  

Въпреки рестрикциите потребителите все още имат право да използват уебсайта за покупка и продажба на криптовалути. Според Binance действията на регулатора нямат "пряко въздействие" върху услугите, които предоставя от уебсайта си Binance.com.

Binance обяви плана си за стартиране на Binance U.K. през юни миналата година. Крипто борсата обслужва британски и европейски инвеститори. Директорът ѝ Теана Бейкър-Тейлър напусна поста си само половин година след старта.

САЩ започнаха разследване срещу Binance

САЩ разследват най-голямата борса за търговия с криптовалути

Заради съмнения за пране на пари и данъчни престъпления

Въпреки че британския регулатор не регулира криптовалутите, той регулира криптоактивите. За да могат да рекламират или продават подобни продукти в Обединеното кралство фирмите трябва да бъдат упълномощени от регулатора. Това означава, че хората в Обединеното кралство нямат право да използват услугите на Binance, за да спекулират или да залагат дали цената на криптовалута като Биткойн се покачва или намалява.

Това не е първият път, в който Binance е подложен на контрол от регулаторите по отношение на глобалните си операции.

Едно от предприятията на компанията в САЩ Binance Holdings е обект на разследване от Американската комисия по ценни книжа и борси, според Bloomberg.

Предупреждението на британския регулатор идва само ден след като Binance заяви, че няма да обслужва клиенти в Онтарио и ще блокира всички потребители от най-голямата канадска провинция след натиск от Комисията по ценните книжа на Онтарио.

Миналата седмица Японската агенция за финансови услуги публикува предупреждение относно Binance, в което се твърди, че най-голямата крипто борса работи без да има лиценз.

Binance.com е онлайн борса, която предлага на потребителите набор от финансови продукти и услуги, включително покупка и търговия с широк спектър от цифрови валути, цифрови портфейли, фючърси, ценни книжа, кредитиране.

Седалището на Binance Group се намира на Каймановите острови, а Binance Markets Limited е свързана фирма със седалище в Лондон. Фирмата има множество обекти по целия свят. Binance Group преди това е била базирана в Малта.