Волатилността покрай изборите в САЩ и забавянето на новите стимули ще окаже натиск върху пазарите, посочва главният стратег по акциите в Morgan Stanley Майкъл Уилсън в последното писмо от банката до пазарите, предаде Zero Hedge. Това е и причината индексът S&P 500 да не успя да затвори на нова висока стойност през последните осем седмици.

По думите на Уилсън сега той е достигнал ниво на съпротива от около 3550 пункта, което не успя да бъде пробито за втора поредна седмица в петък. "Този технически неуспех не е краят на бичия пазар, но означава, че съпротивата там е значителна и че ще е трудно да се преодолее в краткосрочен план", посочва той.

Защо рекордно количество физическо злато поема към най-голямата борса в света?

Защо рекордно количество физическо злато поема към най-голямата борса в света?

Тенденцията на физическите доставки на COMEX само ще се засили към края на годината заради ценовите динамики и арбитража

Затова и експертът потвърди прогнозата на банката от септември, според която S&P 500 ще е на равнище от между 3100 и 3550 пункта през ноември. От гледна точка на оценката, индексът се търгува при рискова премия за акциите от 380 базисни пункта, което според експерта е справедлива оценка, но тя все пак би трябвало да е с около 10% по-висока.

При все че в момента индексът е на равнище от 3465 пункта, прогнозата на експерта означава, че през следващия месец, през който ще се проведат и президентските избори в САЩ, има по-голяма вероятност той да е потиснат, отколкото да продължи да расте.

"С преоценяването на акциите, в което се намираме, смятаме, че инвеститорите трябва да се насочат към компании, които могат да доставят още по-висока доходност, отколкото вече са взели предвид", посочва Уилсън. "Докато мнозина предпочитат бизнеси, които успяха да оперират нормално в хода на пандемията, това може да не е най-добрата инвестиционна стратегия от тук нататък."

Шпионската компанията, която ще се опита да се излезе на борсата, без някога да е била на печалба

Шпионската компанията, която ще се опита да се излезе на борсата, без някога да е била на печалба

Приходите на Palantir за първото полугодие са 481 млн. долара, а загубата – 164 млн. долара

По думите му фактът, че акциите на компаниите за жизненонеобходими продукти и технологичния сектор са растели досега, показва просто, че очакванията към тях са високи и сравнението между представителите на отделните отрасли е затруднено. "За сметка на това, бизнесите и услугите, които не успяха да оперират нормално, може да се окажат по-добри инвестиции днес, основно защото очакванията към тях остават занижен и делът на портфейлите в тях може да нарасне."

Разбира се, според Уилсън много от компаниите, чиято дейност беше затруднена, няма да се възстановят от удара. Той обаче прогнозира, че до голяма степен животът ще се върне към нормалното догодина, което означава, че търсенето за тези продукти също ще нарасне.