Поколение Z изглежда пострада най-много от пандемията. Ограниченията и мерките идват на фона най-активните години на това поколение и сериозно пречат на образованието, професионалните цели и социалния живот на младежите и то в пъти повече отколкото на другите поколения.

Това се твърди е ново проучване на MTV Entertainment Group, в което са анкетирани над 3764 американци, включително 2683 души от поколението Z. Установено е, че 81% от поколението Z (от 13 до 24 години) казват, че често са подложени на стрес, а проблемите, свързани с пандемията, са основният му източник.

Близо половината (46%) от тях смятат, че пандемията е затруднила образованието, както и че спъва кариерните им цели. За сравнение това важи за 36% от милениалите, пише Business Insider.

Младите хора бяха изправени пред най-високия процент на безработица от (близо 27%) през април 2020 г. Пазарът на труда в САЩ постепенно се възстановява, но поколението Z все още изпитва трудности при намирането на работа през настоящата година.

Без работа, без приятели

В социален план поколението Z също пострада най-сериозно. Социалният живот на младежите беше блокиран, заради наложените мерки. Това вероятно се дължи на факта, че голяма част от срещите и социалния живот на поколението Z се случват около ходенето на училище, до което което нямаше достъп миналата година.