Флореаска е един от трите най-скъпи райони в румънската столица Букурещ и това се отнася в пълна сила до сградите, намиращи се около известния булевард "Барбу Вакареску".

Там се намират офисите на големи международни компании и банки, като заради високите доходи на работещите в района има много силен интерес не само към офис площите, но и към търговските такива.

От консултантската компания Colliers изчисляват, че на всеки 1000 квадратни метра офис площи се падат между 35 и 40 търговски. Общо в района има около 10 000 квадратни метра магазини, ресторанти и подобни.

Флораеска е и сред най-желаните райони в жилищния сегмент, показват изчисленията въпреки високите цени на апартаментите там. Причината е, че работещите в офисите в околността са сред най-добре платените в Румъния.

Местният сайт Business Review твърди, че средната заплата на високо квалифицираните специалисти във Флораеска печелят общо около от 500 милиона евро на година. Изчисленията показват, че само общите разходите за обяд на служителите там на месец достигат близо 3 милиона евро.

"В миналото близо до офис сградите там имаше само по-обикновени магазини и заведения, като кафенета. В съответствие с новите изисквания на потребителите обаче имаше преход към премиум ресторанти и кафенета, както и към други категории услуги", коментира Бриндуса Грама от местната Retail Agency.