В понеделник американският фармацевтичен лидер Pfizer и германската BioNTech обявиха, че съмвестно създадената от тях експеритемнална ваксина срещу коронавирус има над 90% ефективност.

След излизането на тази новина днес Русия посочи, че ще регистрира трета ваксина срещу COVID-19. Това е обявил президентът Владимир Путин, цитиран от руските агенции.

Според държавния глава "всички" руски ваксини са доказали, че са ефективни, а за страната предстои да регистрира трета такава, съобщава РИА Новости, цитирана от CNBC.

Владимир Путин не е дал повече информация за новия препарат, но е посочил, че Москва е готова да си партнира с други държави по разработването и производството на нови такива.

Русия е на пето място в света по брой на заразени от коронавирус в света с потвърдени 1,8 милиона случаи, показват данни на Johns Hopkins University.

Москва обяви първата си факсина през август. Месец по-късно бяха публикувани първите резултати от тестването ѝ, които бяха поставени под въпрос от различни групи учени от различни държави. През октомври руските власти обявиха, че имат втора ваксина.

Пазарите избухнаха след новини за ефективна ваксина от Pfizer и BioNTech

Пазарите избухнаха след новини за ефективна ваксина от Pfizer и BioNTech

Двете компании вече произвеждат дози