bTV Media Group (bTV) прави важни промени във висшия ръководен екип на медията. Позицията директор "Програма" се поема от Апостол Пенчев. На поста директор "Човешки ресурси" отива Дарина Петрова, която се присъединява към bTV. Това съобщиха от медийната група.

Апостол Пенчев и Дарина Петрова поемат позициите от Христо Хаджитанев и Наташа Кумчева, които се разделят с bTV по взаимно съгласие след дългогодишна работа. Двамата ще продължат да работят в bTV до 31 декември, гласи съобщението.

Снимка 645637

Източник: bTV

Апостол Пенчев

Дарина Петрова започва кариерата си в областта на "Човешки ресурси" в енергийната компания Enel през 2006 г., след което продължава развитието си в секторите на минно-добивнaта индустрия и тежката промишленост, здравеопазването, бързооборотните стоки. Тя има образование в сферата на реклама, маркетинг и бизнес администрация, както и ниво 7 от сертификационната акредитираща програма на Асоциацията за професионалисти по управление на човешките ресурси във Великобритания. Ръководила е проекти по управление на промяната, организационно развитие и лидерство, управление на възнаграждения и придобивки за предишните си работодатели.

Апостол Пенчев се завръща в bTV, където е бил програмен директор в периода 2005-2009 г., ръководител на телевизията в периода 2009-2014 г. и член на управителния съвет в периода 2010-2014 г. Заемал е също така висши мениджърски роли в Българската национална телевизия, телевизия PRVA и B92 TV в Република Сърбия, и Нова Броудкастинг Груп в България.

"Трудно се разделяме с Наташа и Христо, които за дълъг период от време заемаха ключово място в нашата дейност. Изказвам най-дълбоката си благодарност за всичко, което са направили за bTV. Уверен съм, че Дарина и Апостол ще направляват успешно внедряването на иновациите в нашите бизнес процеси, като ще спомогнат на bTV да утвърди водеща роля и да се справи с бъдещите предизвикателства", коментира Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на bTV.