Ивелина Николова е новият генерален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово ефективно от 01.03.2023 г.

Назначението идва, след като в края на миналата година Радослав Кошков - досегашният генерален мениджър на компанията у нас - прие позицията вицепрезидент "Сервизен бизнес" на Schneider Electric за Югоизточна Европа.

Ивелина Николова е утвърден бизнес лидер с над 20 години опит в тех-компании. През последните 15 години тя управлява и развива глобални екипи в сферата на технологични и сервизни услуги. Част от визитката ѝ е сериозен опит в изграждането и развитието на бизнеси, както и в управлението на хора и процеси. Ивелина е магистър по "Управление на веригата за доставки" от Университета за национално и световно стопанство в София с последваща специализация по "Стратегическо управление" в бизнес училището към Колумбийския университет в Ню Йорк, САЩ.

"Присъединяването ми към Schneider e значима стъпка за мен, събираща в едно всички компоненти на предшестващия ми опит. Досега съм работила в прогресивно развиваща се, иновативна и предизвикателна среда и именно духът на иновация, толерантност и високите стандарти спрямо воденето на отговорен бизнес е онова, което ме привлече в компанията", сподели Ивелина Николова.

Ивелина Николова е поредният български лидер и първата жена начело на операциите на Schneider у нас. След години на френско управление Умната фабрика на компанията в Пловдив също вече устойчиво се управлява от местни мениджъри, с което ръководството на Групата Schneider потвърждава приоритета си за овластяване на местните структури навсякъде по света.