Както много компании в Китай, Huawei също трябва да намери нови начини да работи при стриктни условия, насочени към предотвратяване на нови случаи на коронавирус.

Най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света и водещата китайска марка смартфони, отново отвориха за работа централата си в Шенжен и друг свой офис, след като приключи карантината, въведена от правителството, пише CNN.

Докато тежките ограничения за пътуване и работа не бяха премахнати, ежедневието в офисите на компанията значително се промени.

Huawei отчита ръст на печалбата през 2019 г. въпреки щатските санкции

Huawei отчита ръст на печалбата през 2019 г. въпреки щатските санкции

Повишението обаче се забавя значително спрямо предходните две години

В централата на Huawei храненето вече е невъзможно. Екипът, отговарящ за продажби и маркетинг, например, не може да покани ръководители от компании-превозвачи в Шенжен и да ги въведе в изложбената зала, показваща 5G мрежовото оборудване на Huawei. Вместо това екипът ще е домакин на виртуални обиколки.

Здравно приложение

Служителите също задължително ще трябва да формират нови навици. Те трябва да попълват "ежедневно здравно регистриране" с помощта на мобилно приложение, преди да им бъде разрешено да влизат в офисите на Huawei. Те трябва да потвърдят, че нямат треска или други симптоми на вируса и че не са поставени в карантина. Ако забравят да попълнят въпросника, служебната им карта спира да работи, докато мениджърът не изясни какво се случва.