Revolut назначи финансовия ветеран Мартин Гилбърт за неизпълнителен председател на борда, съобщиха от компанията. Гилбърт, бивш главен изпълнителен директор на Standard Life Aberdeen, съосновател на Aberdeen Asset Management и председател на експертната група на PRA, ще официално ще встъпи в длъжност на 1 януари 2020.

Преди официалното си назначаване той работи в качеството си на консултант с главния изпълнителен директор и основател на компанията - Николай Сторонски.

"В подготовката си разраствне в глобален план присъединяването на Мартин Гиблърт към екипа ни е особено значние, тъй като той комбинира новаторско мислене с изключителен опит. Мартин е уважаван ветеран във финансовия свят и внася несравним опит в Revolut. Неговите знания ще са безценни в мисията ни да станем първата в света глобална банка", коментира Сторонски.

През последните месеци Revolut подписа нови сделки с Visa и Mastercard, разшири бизнес операциите си в Австралия и Сингапур и откри над милион нови акаунти през октомври. Компанията направи редица ключови назначения в своя старши мениджърски екип през последното полугодие. Ричард Дейвис, бившият главен оперативен директор на HSBC Commercial Banking, се присъедини като главен оперативен директор на компанията през юли, докато Дейв Маклайн, бивш финансов директор в Metro Bank, се присъедини през октомври като главен финансов директор.

Британският финтех влезе в България в средата на април т.г. и вече има над 120 000 потребители. Компанията предлага редица банкови услуги, като предплатена дебитна карта, обмяна на валута и парични трансфери, като за повечето от тях няма такси (до определен лимит), а валутните обмени се извършват при далеч по-изгоден курс. От скоро потребителите могат и да търгуват с американски акции без комисионна. Бързият растеж бе подхранен и решението на Revolut да представи услугата Apple Pay на българските клиенти през юни т.г.