Изпълнителният директор на японския технологичен гигант Soft Bank Масайоши Сон иска да бъде възприеман като модерния Ротшилд на 21 век. Това е заявил самия той пред акционерите в компанията по време на конферентен разговор в сряда.

Милиардерът е коментирал, че през последните няколко години много хора са го питали какво точно е SoftBank и някои от тях са посочвали, че възприемат него много повече като предприемач, отколкото като инвеститор.

"Всъщност аз не съм обикновен или традиционен инвеститор в сравнение с останалите. Бях малко разочарован. Как най-добре да се опитам да обясня какво представлява SoftBank? Кой е Масайоши Сон?", е посочил той в изказването си.

По-нататък в него Сон посочва, че може да опише компанията с това, че тя осигурява "капитал за информационната революция на 21 век", както банкерът Майер Ротшилд е финансирал индустриалната революция през 19 век.

"В индустриалната революция един от основните играчи е бил Ротшилд. Ние ще осигурим капитал за информационната революция. Това е нашата нова дефиниция или новата позиция, която мога да кажа, че описва SoftBank Group", е казал още Сон, цитиран от CNBC.