Morgan Stanley - едно от най-влиятелните имена на Уолстрийт, има нов изпълнителен директор. Това е опитният банкер Тед Пик, съобщава Yahoo Finance.

Той наследява на поста Джеймс Горман, считано от 1 януари.

Morgan Stanley пуска AI chatbot, за да ухажва богатите

Morgan Stanley пуска AI chatbot, за да ухажва богатите

Големите банки са сред най-напредналите в използването на изкуствен ителект

54-годишният Пик е 33-годишен ветеран в Morgan Stanley и понастоящем ръководи отдела за институционални ценни книжа на компанията, който се занимава с инвестиционно банкиране и търговия. Преди това е бил глобален ръководител на отдел "Продажби и търговия", където е ръководил обрат в дейността на отдела за търговия с фиксирана доходност.

Горман, който е на 65 години, ще стане изпълнителен председател след края на доста дългия си престой начело на банката. Той пое Morgan Stanley през 2010 г. в трудния период след избухването на Световната финансова криза. Той навлезе агресивно в управлението на богатството като начин за изглаждане на волатилността от търговията и инвестиционното банкиране.

Morgan Stanley прогнозира "революционни промени" на фондовите пазари в света

Morgan Stanley прогнозира "революционни промени" на фондовите пазари в света

Очаква се сериозен спад на фондовия пазар в САЩ

Откакто Горман стана главен изпълнителен директор, акциите на Morgan Stanley поскъпнаха със 141%, надминавайки всички свои конкуренти, с изключение на JPMorgan Chase.

Той обяви плановете си за оттегляне през май, като представители на висшия мениджмънт на банката са категорични, че изборът на Тед Пик е бил единодушен. Самият Горман го определи като "проверен в битка, разбиращ комплексния риск и освен това работещ ефективно не само в САЩ, но и по целия свят".