Оле Бьорн Шилстед ще бъде новият главен изпълнителен директор на Теленор България, считано от 1 август 2017 г., съобщиха от компанията.

Той ще замени на поста Саша Филипович, който временно изпълняваше тази длъжност от 20 май 2017 г., след преназначаването на предишния главен изпълнителен директор Майкъл Фоли за ръководител на Grameenphone, поделението на Теленор Груп в Бангладеш.

"Очаквам с нетърпение да се присъединя към силния и много успешен екип на Теленор България. Ще се постарая добре да опозная и проуча този пазар, за да мога да помогна на компанията да запази и затвърди лидерската си позиция като операторът с най-висок дял приходи от мобилни услуги и клиентска удовлетвореност на българския пазар", каза Шилстед. 

Оле Бьорн Шилстед се присъединява към Теленор Груп през 2000 г. и е работил като вицепрезидент и управляващ директор на азиатския офис на групата в Сингапур, а в последствие става старши вицепрезидент и директор "Корпоративно развитие" за Азиатския регион на Теленор Груп. В периода 2009 - 2015 г. оглавява представителния офис на Теленор Груп в Москва, а през последните две години е главен директор "Корпоративно развитие" на Теленор Унгария.

След встъпването в длъжност на Шилстед, Саша Филипович ще продължи да изпълнява задълженията си като главен търговски директор на Теленор България. В качеството си на главен изпълнителен директор на Теленор България, Шилстед ще бъде част и от ръководството на клъстер "Централна и Източна Европа" на Теленор Груп.