Най-богатият източноевропеец и собственик на Telenor и на медийната група на bTV Петр Келнер е загинал в катастрофа с хеликоптер в Аляска. Това съобщават световните агенции.

Според информацията милиардерът е бил на ски екскурзия в САЩ, като с него са пътували още петима души. В събота те са пътували с хеликоптер Airbus AS350 B3, който се е разбил в глетчер. Пилотът и четирима от спътниците му са загинали.

PPF иска да стане основен акционер в Moneta Money Bank

Собственикът на bTV и Telenor иска да създаде една от най-големите банкови групи в Чехия

Фондът PPF може да обедини две финансови институции в страната

От Associated Press посочват, че на борда са били трима гости, сред които Келнер и още един чешки гражданин, както и двама гидове.

От инвестиционната група PPF, собственост на Петр Келнер, потвърдиха, че мажоритарният акционер в компанията е загинал в официално съобщение, изпратено до българските медии.

Петр Келнер е най-богатият човек в Чехия, както и в Централна и Източна Европа с нетно състояние от 17,5 милиарда долара, според последните изчисления на Forbes. Той е собственик на бизнеси в различни сектори - от телекомуникации, през производство и медии, до биотехнологии.

У нас неговата група PPF управлява телекомуникационната компания Telenor, а през миналата година придоби и Central European Media, част от която е групата на bTV.

Какво се знае за новия собственик на бТВ?

Какво се знае за новия собственик на бТВ?

Той е свръхбогат. И става собственик на българската бТВ. Какво се знае за потайния чешки милиардер Петр Келнер?