Acronis, световен лидер в областта на киберсигурността и защитата на данните, обяви назначаването на Пол Мориц за председател на борда на директорите. Той ще отговаря за управлението на Acronis, укрепвайки позициите на компанията на пазара на доставчици на услуги, както и подготовката за значителен растеж.

Предизвикателството да се предоставят на доставчиците на управлявани услуги ефективни инструменти за управление на средата на техните клиенти става все по-сложно, особено в свят, където сигурността се превръща в значителен проблем. Съвременните заплахи разкриха необходимостта от интегриран подход и автоматизирана киберзащита, която решава от предизвикателства, свързани с безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността (SAPAS) на съвременния цифров свят.

Acronis Cyber Protect предоставя всички инструменти за управление, чрез които доставчиците на услуги трябва да свършат ефективно работата за своите клиенти, за да им помогнат да развият бизнеса си. Освен разработването на собствена технология, Acronis ще продължи да прави придобивания, за да се превърне в един от основните играчи в света за предоставяне на най-иновативните инструменти за бекъп и сигурност. Повече от 12 000 доставчици на услуги в целия свят се доверяват на Acronis Cyber Protect.

"Пол Морицноси богат опит в разработването на продукти, за да отговори на изискванията на пазара и да изведе компаниите на следващото ниво. Назначаването му за председател на борда е още една стъпка напред за Acronis в затвърждаването на позицията на световен лидер в киберзащитата. Опитът на Пол с мащабни иновации ще ни помогне да продължим да предоставяме лесна, ефективна и сигурна киберзащита на доставчиците на услуги и техните клиенти от всякакъв размер," каза Патрик Пулвърмулър, изпълнителен директор на Acronis.

"Със своите компетенции в сферата на бекъпа и сигурността, Acronis е в добра позиция да изгради платформа с изчерпателен списък от инструменти за управление, помагайки на доставчиците на услуги да предоставят съвременна киберзащита на своите клиенти днес и в бъдеще. Acronis Cyber Protect е чудесен пример за това какво може да бъде направено. Acronis ще продължи да прави обширни изследвания и разработки в тази посока, като помага на партньорите да оптимизират своите операции и да застанат една стъпка пред конкурентите си," каза Пол Мориц, председател на борда на Acronis.

В предишните си роли Мориц е бил част от управленския екип на Microsoft, главен изпълнителен директор на VMware и главен изпълнителен директор и основател на Pivotal Software. Понастоящем Paul е активен инвеститор и част от бордовете на няколко технологични стартъпа. Той завършва математика и компютърни науки в университетите в Натал и Кейптаун.

Основана в Сингапур през 2003 г. и учредена в Швейцария през 2008 г., сега Acronis има повече от 1700 служители на 34 локации в 19 държави. На решенията на Acronis се доверяват повече от 5,5 милиона домашни потребители и 500 000 компании, включително 100% от Fortune 1000 и професионалните спортни екипи от най-високо ниво. Продуктите на Acronis се предлагат чрез 50 000 партньори и доставчици на услуги в над 150 държави на повече от 40 езика.