Председателят и главен изпълнителен директор на LVMH Бернар Арно държи семейството му да е неразделна част от империята на луксозните стоки. Той постави дъщеря си Делфин Арно начело на един от водещите лейбъли под шапката на империята - Christian Dior, при преустройство на управлението.

Най-голямата луксозна империя в света замени дългогодишния изпълнителен директор на Louis Vuitton Майкъл Бърк с Пиетро Бекари, ръководител на Dior от 2018 г.

LVMH е и най-ценната компания в Европа

Новият шеф на Dior 47-годишната Делфин Арно е работила в Louis Vuitton през последното десетилетие заедно с Бърк. Работила е и дълги години в Dior.

По време на управлението си Пиетро Бекари е увеличил продажбите на Christian Dior три пъти до 6,6 милиарда евро, според оценки на Citi. LVMH не предоставя разбивка на годишните продажби на своите марки.

"Планирането на приемствеността в стратегическите роли беше инструмент за успеха на ключовите марки на LVMH през последните 20 години. Следователно днешните ходове са значими", каза Томас Шове, анализатор в Citi.

Неотдавна Антоан Арно, който е най-големият син на Бернар Арно, беше назначен за ръководител на семейната холдингова компания, заменяйки ветерана изпълнителен директор Сидни Толедано.

73-годишният Бернар Арно не показва никакви признаци, че планира да се оттегли скоро, а миналата година компанията повиши максималната възраст на своя главен изпълнителен директор на 80 години от 75 преди.

Делфин и Антоан са деца от първия брак на баща си. Друг негов син Александър Арно, който е на 30 години, е изпълнителен директор в Tiffany, докато Фредерик Арно (на 28 години) е главен изпълнителен директор на друга марка на групата - TAG Heuer. Най-малкото дете на милиардера Жан Арно (на 24 години) оглавява отдела за маркетинг и продуктово развитие на часовниците на Louis Vuitton.