Бернар Арно планира да назначи двама от синовете си в борда на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE. Френският милиардер продължава да подготвя порасналите си деца, които потенциално ще ръководят луксозната империя.

Синовете му Александър, който е на 31 и Фредерик на 29 може да заемат постовете още тази седмица, според Bloomberg, който цитира доклад от онлайн изданието La Lettre.

Номинациите в борда ще бъдат подложени на гласуване на годишното общо събрание на компанията през април. Назначенията показват, че всичко остава в семейството, що се отнася до управлението на конгломерата. Това е една от най-ценните компании в Европа. Арно и семейството му притежават около 48% от акциите на LVMH и почти 64% от правата на глас.

74-годишният Арно е третият най-богат човек в света и най-заможен в Европа, със състояние от около 161 милиарда долара според индекса на милиардерите на Bloomberg.

И петте деца на Арно работят в компанията. 48-годишната му дъщеря Делфин е главен изпълнителен директор на Christian Dior Couture, вторият по големина моден бранд на групата след Louis Vuitton. Тя е единственото дете на Арно, което в момента участва в изпълнителния комитет на LVMH.

Грандиозният растеж на най-големите компании в Европа през последното десетилетие - топ 10

Грандиозният растеж на най-големите компании в Европа през последното десетилетие - топ 10

Сред тях са гиганти във фармацевтичния сектор, луксозните стоки и технологиите

46-годишният Антоан Арно се захваща с маркетинга на компанията LVMH. Той е и заместник-председател и главен изпълнителен директор на Christian Dior SE, холдинговата компания, чрез която семейство Арно контролира LVMH. И Делфин, и Антоан станаха членове на борда преди да навършат 30 години.

Тримата най-малки синове на милиардера са от втория му брак с канадската пианистка Хелене Мерсие. Александър ръководи комуникациите в Tiffany & Co. през последните три години, докато Фредерик ръководи отдела за часовници на групата, който включва марки като Hublot, Tag Heuer и Zenith. 25-годишният Жан отговаря за категорията часовници на Louis Vuitton.

Изглежда и Арно не се отказва от поста си. През 2022 г. Арно вдигна възрастовата граница за ролята си на главен изпълнителен директор на 80 години. LVMH миналата седмица обяви, че неговата дясна ръка Сидни Толедано, който е на 72 години, ще се оттегли от изпълнителния комитет.