Ръководителят на Uber в Лондон Джо Бъртрам напуска компанията, съобщават британските медии. В имейл до екипа си тя е заявила, че "иска да премине към нещо ново и вълнуващо".

Бъртрам ръководеше операциите на Uber във Великобритания и цяла Северна Европа. От компанията съобщават, че напускането й не е свързано с актуалните събития.

Според Бъртрам фирмата се нуждае от нов регионален мениджър, за да се справи с проблемите, пред които е изправена.

"Предвид някои от настоящите ни предизвикателства, аз съм убедена, че сега е подходящият момент да има промяна на лицето и да предадем (управлението) на някого, който ще бъде тук за дългото пътуване и ще ни отведе в следващата фаза", пише тя.

Бъртрам обаче не споделя кое ще е новото й работно място. "Възникна нова вълнуваща възможност, която ще ми позволи да приложа това, което научих тук, и скоро ще имам възможност да споделя повече подробности с вас", пише в нейния имейл.

Мениджърът работи в компанията от 4 години и ръководеше основното разширяване на Uber в Лондон.

Компанията вече търси неин заместник. "Джо ще остане при нас през следващите няколко седмици, за да помогне за плавния преход, а аз очаквам с нетърпение да работя в тясно сътрудничество с отличния екип, който оставя след себе си", пише Пиер-Димитри Горе-Коти, главен мениджър на Uber в Европа, Близкия Изток и Африка.

Ролята на Бъртрам временно ще бъде поета от мениджъра на компанията в Лондон Том Елвидж. Той вече ще отговаря за операциите в цяла Великобритания.

Това е поредният удар за Uber в момент, когато компанията се бори да си върне отнетия лиценз за работа в британската столица. Разрешителното изтече в събота, след като транспортната компания бе сметната за "неспособна" да управлява предоставяната таксиметрова услуга.

Транспортният регулатор на британската столица мотивира отказа си да поднови лиценза на Uber с многобройните скандали, в които компанията бе замесена през последните няколко месеца, включително и тежки криминални престъпления, извършени от шофьорите й.

Новият изпълнителен директор на превозвача Дара Косровшахи ще се срещне с ръководителя на регулатора Майк Браун за преговори, опитвайки се да спаси присъствието на компанията на един от най-важните й външни пазари.