Валтер Волф заема позицията на главен оперативен директор на BILLA България. По време на своя 15-годишен опит в сферата на търговията с бързооборотни стоки той заема множество управленски позиции на различни пазари както в България, така и в Европа. Преди да поеме настоящия пост, мениджърът беше част от управлението на "Кауфланд" у нас.

След завършване на висшето си образование, започва професионалния си път в групата Schwarz. Заемал е ръководни позиции в международни структури на Schwarz в Германия, Швейцария, Франция и България. Владее 5 езика - немски, английски, български, руски и френски.

Още през 2009 г. кариерният му път му го води в България, където в продължение на няколко години работи за налагането на европейските практики за развитие на търговията с бързообортони стоки.

Kaufland ще има нов ръководител на бизнеса си в България

За първи път от навлизането на Kaufland в България германец поема управлението й

Валтер Волф заменя Иван Чернев начело на веригата

През 2013 г. се завръща в Германия, след кратка роля в ритейл сектора в Швейцария. В периода от 2017 г. до 2018 г. Валтер Волф работи за верига във Франция, след което се завръща в България, като част от управленския екип на Kaufland. В края на 2021 г. Валтер Волф е назначен за главен изпълнителен директор на Kaufland България.

Валтер Волф се присъединява към управленския екип на BILLA България в момент на динамичен растеж за компанията.

С богатия си международен опит в сферата на продажбите и логистиката, Валтер Волф ще даде нов тласък на стратегията на BILLA за модернизация на магазините, развитие на логистичната мрежа в страната и подобряване на потребителското преживяване.