Съобщава се, че Apple е възложила на Samsung да разработи наистина безрамков OLED дисплей панел, уж за бъдещи iPhone, а самият Samsung сега потвърждава този слух.

ZTE Nubia Pad 3D и кога да очакваме първия таблет с 3D екран

Кога ще видим първия таблет с 3D екран

Без да ни трябват очила

Samsung е сред най-големите и иновативни производители на екрани в света, като компанията не спира да ни предлага нови идеи за подобрения на екраните.

Наскоро по време на презентация в Сеул директорът на Samsung Display Юнг Йон-Уук разкри, че компанията работи по напълно безрамков екран за смартфони.

Снимка 630989

Източник: The Elec

От корейското издание The Elec коментират, че най-вероятно разработката е възложена от Apple, като става ясно, че американската компания не иска извит по краищата си екран, а напълно безрамков такъв.

За да постигне това, Samsung заяви, че трябва да работи върху аспектите на ламиниране и яркост по ръбовете, както и върху значително подобряване на камерите под дисплея.

Спекулира се също, че Apple е възложила същата задача и на друг голям корейски производител на екрани - LG.

Снимка 630988

Източник: iStock

Причината, поради която Apple е против извитите екрани, е, че смята, че пречупването на светлината в краищата, където екранът се огъва, влошава преживяването на потребителите при ползване на панела.

Това няма да е лесна задача нито за Samsung, нито за LG и може да отнеме няколко години, за да се постигне.

Новата функция, с която iOS 17 може да превърне iPhone в смарт екран

Как iOS 17 може да превърне iPhone в смарт екран

Apple прави нови стъпки

Създаването на безрамков iPhone е амбиция на Apple от много години насам и може би в крайна сметка действително ще видим подобен продукт.