Индонезия въвежда нов вид виза за дигитални номади. Специалното разрешително има за цел да стимулира хората да работят дистанционно от популярни дестинации като остров Бали.

Министърът на туризма на Индонезия Сандиага Уно заяви, че новото разрешително е част от прехода към по-устойчив модел на туризъм. Страната се надява, чрез новата виза да привлече 3,6 милиона задгранични пътници. 

Страните с най-изгодни условия за получаване на златна виза

Страните с най-изгодни условия за получаване на златна виза

Естествено е да претегляте ползите, които ще получавате в замяна на инвестициите, които правите

Какво знаем за новата цифрова номадска виза?

Разрешителното за пребиваване ще бъде валидно пет години. Така номадската виза на Индонезия ще се превърне в най-дългата работна виза в целия свят. Тя ще позволи на чужденците да живеят в страната без да плащат данъци, стига доходите им да произтичат от бизнес, базиран извън Индонезия.

Все още не са обявени насоките за това откога и как ще се кандидатства за визата.

Страните, които най-трудно издават виза

Страните, които най-трудно издават виза

Кои са те?

И в момента Бали е любима дестинация за дистанционна работа, заради топлия си климат и ниските разходи за живот, пише Euronews.

Настоящите визови правила обаче не улесняват дългосрочния престой. В момента цифровите номади могат да кандидатстват за временна виза за работа от Индонезия. Опциите включват виза при пристигане, която е валидна за 30 дни, туристическа виза, която може да бъде подновена за общо 60 дни, или бизнес виза, която може да бъде удължена до 180 дни.

Сингапур привлича технологични таланти със специална работна виза. Какви са условията?

Сингапур привлича технологични таланти със специална работна виза. Какви са условията?

Този ход идва на фона на безработицата в града-държава, достигнала 16-годишен връх

Посетителите, които остават по-дълго, стават местни данъчни резиденти, което изисква от тях да плащат данъчните ставки на Индонезия върху приходите си от чужбина.