Погледнато от днешна дата надали някой би си дал сметка, че едни от най-успешните и богати хора в света са имали своите тежки провали през младите си години. Някои от тях са били изхвърляни от университета, други са имали далеч не особено престижна първа работа. Но малко от тях вече са били тръгнали по стъпките, донесли им по-късно големия успех.

Business Insider разказва историите на част от тях и какво са правили те, когато са били в началото на 20-те си години:

Джо Байдън е бил спасител на басейн в Делауер

Снимка 504207

Източник: архив ЕПА

Всъщност тук се има предвид времето, когато кандидатът за президент на САЩ е бил на 19. Тогава той се е грижел за безопасността на посетителите на басейн, за който билетите стрували едва 10 цента на човек.

Морган Фрийман е бил неуспешен актьор

Снимка 220661

Източник: GettyImages

Днес Морган Фрийман е един от най-харесваните и уважавани актьори в Холивуд. В младите си години обаче той не е такъв. Първоначално той се присъединява към американките ВВС и става пилот на изтребител. По-късно се увлича по актьорското майсторство, но през 20-те си години не успява да пробие на този фронт. Всъщност първата успешна роля изиграва на едва 52 години.

Джеф Безос е правил бургери

Снимка 500204

Източник: shutterstock - Ozone.bg

Най-богатият човек днес започва кариерния си път доста банално за млад човек в Щатите - в ресторант на McDonald"s. Той започва работа там още като тийнейджър.

Бил Гейтс е бил зает да пише компютърни кодове

Снимка 479051

Източник: GettyImages

Гейтс открива своята любов към компютрите още на 13 години. Години по-късно той среща Пол Алън, с когото съосновават Microsoft. Известно време той учи в Харвардския университет, но го напуска, за да изгради компанията.

Уорън Бъфет е отхвърлен от Харвардския университет

Снимка 468502

Източник: GettyImages

Известният инвеститор започва да работи още като дете. Първо той доставя Washington Post до домовете. По-късно продава топки за голф, пощенски марки и други. На 20 години е отхвърлен от Харвардския университет, но по-късно започва да учи в бизнес училището към Колумбийския университет. По същото време започва да работи и като брокер на фондовия пазар.

Ричард Брансън започва първия си бизнес

Снимка 476781

Източник: GettyImages

Днес Ричард Брансън е собственик на Virgin Group, която има над 200 компании в над 30 държави по света. Той напуска училище на 16 години и година по-късно основава първата си фирма. Първо той създава студентско списание. 2 години по-късно започва да продава да продава музикални плочи по пощата. След това отваря първия си магазин за плочи преди да се роди звукозаписното студио Virginia Record.