Нискотарифната авиокомпания Wizz Air откри отново лятната си база в Бургас. Тя ще оперира през целия текущ летен сезон от днес до 15 септември 2022 година. От компанията съобщиха, че ще базират 1 самолет на летището в Бургас, а юни и август ще стартира изпълнението на четири нови маршрута от морския град до Лондон Гетуик (Великобритания), Дебрецен (Унгария), Жешув и Краков (Полша).

Местата по тях са вече в продажба и могат да бъдат резервирани. Така маршрутите на компанията от Летище Бургас за лято 2022 година вече са 16, като пътниците от цяла Европа ще могат да летят директно до морския бряг на България.

Липсата на полети до Бургас принуждава руснаците да продават имотите си в Созопол, какви са цените

Липсата на полети до Бургас принуждава руснаците да продават имотите си в Созопол, какви са цените

След началото на войната в Украйна, България и още много страни забраниха полетите от и до Русия

Историята на Wizz Air в България стартира през 2005 г., когато излита първият полет от София до Будапеща. Като част от разширяването на мрежата си, превозвачът продължава да бъде лидер на пазара у нас и да увеличава своите местни операции.

Самолетът Airbus A320, който ще бъде базиран на Летище Бургас, ще поддържа експлоатацията на някои от 16-е маршрута, които включват дестинациите Виена, Дортмунд, Лондон Лутън, Лондон Гетуик, Тел Авив, Варшава Шопен, Вроцлав, Гданск, Жешув, Катовице, Краков, Люблин, Познан, Будапеща, Дебрецен, Айндховен с общо 300 000 места в продажба от Бургас през 2022 година.

Очаква се и откриване на нови работни места в авиоиндустрията и секторите, свързани с нея.

Хаос на европейските летища. Кой е виновен за отменените полети?

Хаос на европейските летища. Кой е виновен за отменените полети?

Кулминацията на броя отменени полети беше през изминалия уикенд