Замисляли ли сте се какво стои зад имената на едни от най-популярните марки в света? 

Всеки знае, че Rolex е легендарен бранд, зад който стои един от най-известните производители в света на часовникарството. Затова е изненадващо колко малко хората знаят за неговото началото. Даже нещо толкова просто, като произхода на името му, е мистериозно.

Всъщност произходът на марката Rolex не е толкова сложен. Причината за това е желанието на създателя на фирмата Ханс Уилсдорф часовниците да носят просто име, което да може да се произнася на всякакви езици.

Разбира се, бил е важен и външният вид на часовника и заради това са избрали марката да се изписва с главни букви, тъй като изглежда симетрично.

Уилсдорф се е опитвал да комбинира буквите от азбуката по всевъзможни начини, но нищо не е звучал точно така, както му се искало. Докато един ден той просто се е сетил за името Rolex.

Според експерти от Stern Business School, Уилсдорф е смятал, че Rolex звучи като тиктакането на часовника. Въпреки твърденията, че брандът идва от съкращаването на "horological excellence" (часовниково отличие), няма доказателства за това.

Така че всъщност името Rolex е било измислено съвсем случайно и то няма никакво значение.