Дългогодишният и утвърден финансов журналист Петър Илиев, който е част от екипа на Money.bg и е един от водещите в едноименното икономическо предаване на Bulgaria ON AIR, ще бъде специален модератор на експертна дискусия, която ще събере едни от най-големите имена в застрахователния и финтех сектор в България.

Събитието ще се проведе на 6 октомври в "София хотел Балкан" и се организира от единствената бизнес телевизия у нас Bloomberg TV Bulgaria. То е част от мултиплатформената поредица Tech 21 на медията и ще се фокусира върху постпандемичните тенденции и дигитализацията в застраховането и финтех сектора.

Темата на дискусията е FinTech&InsureTech, а един от експертните участници, който ще коментира какви са рисковете и ползите от надпреварата с времето при въвеждането на нови модели и технологии за работа в сектора, е заместник-председателят на Комисията за финансов надзор, отговарящ за застраховането, Владимир Савов. Преглед на застрахователния пазар през призмата на пандемията ще направи председателят Асоциацията на българските застрахователи и изпълнителен директор и член на УС на ЗАД "Армеец" Константин Велев.

Tech 21 ще се излъчи на 10 октомври, от 19:00 часа, в ефира, социалните мрежи и сайта на Bloomberg TV Bulgaria.