Дойде това време в годината, когато украсяването за празниците е неизменна част, както в търговските обекти, така и у дома.

Вижте кои са петте най-скъпи декорации за Коледа, продавани досега.

Сувенирен сет на Христос със Сваровски елементи

Обикновено комплекти със сцени от живота на Исус Христос се срещат във всякакви варианти, както класически изчистени, така и богато декорирани. Дизайнерите на този комплект обаче са надминали досегашните арт изпълнения. Сетът е продаден за почти 3000 евро от Bergdorf Goodman, което не е изненадващо, като се има предвид, че е ръчна изработка, оцветен е в злато и е покрит с кристали Сваровски.

Първата коледна картичка

През 2001 година най-скъпата коледна картичка се продава на търг за повече от 24 000 евро. Оказва се, че тя не просто е най-скъпата, но и от първите коледни картички в света. През 1843 година първият дизайн за коледна картичка е бил ръчно оцветен от Джон Хорсли. 1000 такива били разпечатани и продадени тогава, но само 12 от тях са налични днес. Поздравителната картичка, която влиза в класацията, е била изпратена от британския бизнесмен сър Хенри Коул до неговата баба през 1843 година.

Коледна топка

Най-скъпата коледна топка е продадена през 2009 година на цена от 29 000 евро. Тя е била изработена от британски бижутер и може да се похвали с 19 карата злато и повече от 1500 диаманта. Красивото украшение, което наподобява глобус или планета, има два пръстена, които я заобикалят като орбити със 188 рубини. Цялата изработка отнема година.

Коледен венец от диаманти

Цветар от Лондон прави най-скъпия коледен венец, който е продаден за 3,2 милиона евро. Той е бил декориран с 16 рубини и 32 диаманта. Докато диамантите са вечни, то листата изобщо не са. Зеленината по него е траела само 12 дни. Може би не е бил траен венец, но със сигурност е създал доста трайно впечатление.

Елха за 8 милиона евро

През 2010 година хотел в Абу Даби разбива рекордите за най-скъпа коледна украса изобщо. Огромното коледно дърво е било разположено в лоби бара на хотела. По него е имало украса на стойност 8 милиона евро, с което е влязло в книгата на Гинес. Високата 13 метра изкуствена елха е била декорирана със сребърни и златни топки, удивителни огърлици, обеци и други впечатляващи бижута, които са трепкали от клоните ѝ.