Пътуванията между Сидни и Мелбърн са едни от най-натоварените в света. В условията на епидемията от коронавирус обаче интересът към полетите е толкова малък, че между двата града в Австралия човек може да лети срещу едва 19 австралийски или 12 щатски долара.

Нискотарифната дъщерна компания на местният лидер Qantas - Jetstar, ще пусне билети на цени между 19 и 39 австралийски долара между двете дестинации след като бъдат разхлабени ограниченията за пътуване в Австралия. Това потвърди главният изпълнителен директор на Qantas Алан Джойс, цитиран от Bloomberg.

"Няма съмнение, че ще се нуждаем от стимули, за да дадем нов старт на пътуванията. Ние бихме покрили разходите по тези полети и при такива цени", обяснява той.

Сидни-Мелбърн е петата най-натоварена линия в света, като на година по нея авиокомпаниите осигуряват около 10 милиона места, сочат данните на OAG Aviation Worldwide. На първо място в това отношение са полетите между Чеджу-до и Сеул - 17,4 милиона места годишно.

От Qantas очакват вътрешният пазар в Австралия да бъде рестартиран преди международните полети. От компанията очакват възстановяването на международните полети да отнеме години.