Тайланд е една от най-популярните дестинации в света. И въпреки че в разгара на третата вълна от коронавирус страната все още остава затворена за чуждестранни туристи, най-известният ѝ остров ще започне да посреща такива. А условията са те да бъдат ваксинирани.

Остров Пукет ще бъде отворен от 1 юли за посетители от страни с нисък процент на заболеваемост. За тях няма да се изисква да прекарат 14 дни под карантина в хотел там.

Но ще се изисква да прекарат 2 седмици на Пукет преди да им бъде разрешено да пътуват до други части на Тайланд, съобщава австралийският ABC News.

В момента страната се бори с третата вълна от коронавирус, която донесе най-много смъртоносни случаи там. Въпреки това островът се смята за безопасно място за пътуване, като над 75% от населението му е ваксинирано в сравнение с едва 3,6 на сто от останалата част от Тайланд.

Живеещите в останалите части на страната ще могат да пътуват до Пукет при много строги ограничения.

Правителството на страната се надява пилотната програма, наречена Phuket Sandbox, да успее да възроди туристическата индустрия, която беше тежко засегната от пандемията през миналата година.

Преди 2020 година островът посрещаше по около 10 милиона чуждестранни туристи годишно.