В Германия преиздадоха и пуснаха за продажба политическия манифест на Адолф Хитлер „Моята борба” за първи път от Втората световна война насам. Към оригиналния текст учени от Института за съвременна история в Мюнхен са написали още 3500 исторически бележки. Заради това цялото издание е в два тома от общо 1948 страници.

„Моята борба” е единствената книга на Хитлер, която е написана в периода между 1924 и 1925 г. Тогава той е в затвора, след като по-рано прави неуспешен опит за преврат.

След края на Втората световна война провинция Бавария държеше правата върху изданието. По силата на авторското право обаче след изтичане на 70 години от смъртта на автора, те вече стават публични, което е позволило издаването на „Моята борба”. Въпреки това от години любопитните да прочетат текста могат да го намерят в интернет.

По думите на германския образователен министър Йохана Ванка книгата на Хитлер никога не е била официално забранена в Германия, пише БТА. Според нея анотациите, придружаващи сегашното издание, ще покажат на учениците, че в нея още в началото е можело да бъдат открити "престъпни възгледи".