Национализираният апартамент на семейството на Владимир Зеленски в Крим е обявен за продан. Това съобщиха за РИА Новости от пресслужбата на Министерството на собствеността и поземлените отношения на републиката.

По-рано беше съобщено, че апартаментът на Зеленски, който се намира в Ливадия на улица Батурина, е оценен на 24,6 милиона рубли (231 197 евро), припомня Газета.ru.

От ведомството уточниха, че апартамента на украинския президент е с площ от 119.5 кв. м ще бъде продаден на явен търг. Лотът е публикуван на официалния портал "GIS Auctions", търгът е организиран от Дирекцията за управление на собствеността на Република Крим. Търгът ще се проведе по електронен път.

Заявки за участие в търга се приемат до 26 октомври, а самият търг ще се проведе на 30 октомври.

Ръководителят на кримския парламент Владимир Константинов каза, че средствата от продажбата на цялата национализирана собственост на олигарси и политици на Украйна ще бъдат използвани за подпомагане на участниците в специалната военна операция и техните семейства, както и за развитието на градове и райони на Република Крим.

Мъск е отказал на Украйна разширяване на интернет услугата Starlink до Крим

Мъск е отказал на Украйна разширяване на интернет услугата Starlink до Крим

Това твърди източник на Financial Times, цитиран от световните медии

През 2022 г. ръководителят на Република Крим Сергей Аксенов нареди национализиране на имуществото на организации и лица, свързани с украинското правителство. От есента на 2022 г. в непризнатата руска република са национализирани около 750 обекта.

По-рано Роман Чегринец, член на Събранието на славянските народи в Крим, заяви, че Украйна ще получи "дупката на геврек" вместо Крим.

"Студената война" 2: Как Западът се провали в опита си да сплаши Русия след анексирането на Крим

"Студената война" 2: Как Западът се провали в опита си да сплаши Русия след анексирането на Крим

Какви икономически санкции извадиха от арсенала си ЕС и САЩ

Украйна все още смята Крим за своя временно окупирана територия и много западни страни подкрепят Киев по този въпрос.

От своя страна руското ръководство многократно е заявявало, че жителите на Крим са гласували за обединение с Русия демократично през 2014 г., в пълно съответствие с международното право и Устава на ООН. Според руския президент Владимир Путин въпросът за Крим е "окончателно приключен".