Имение, което някога е било един от най-скъпите имоти в Ню Джърси, вече има нови собственици. И те са платили за него неочаквано ниска цена.

Назад през 2013 година къщата с 28 спални в Инглауд, позната като Gloria Crest Estate, е била обявена за продаден за впечатляващите 39 милиона долара. През следващите няколко години обаче нейната цена е била намалена на няколко пъти.

Само година след пускането на първоначалната обява за близо 100-годишната къща, известна още като Белия дом на Инглауд, са искали 25 милиона долара, пише CNBC. През следващите няколко години цената продължава да пада постепенно и към 2017 година вече е наполовина от първоначално обявената.

Скоро след това на имението е наложена възбрана след като собствениците му фалират заради неизплатени задължения по ипотека в размер на 7,3 милиона долара. След това имотът за кратко е свален от продажба.

В средата на 2018 година е пусната нова обява за него, този път на стойност от 12 милиона долара. През следващите няколко години цената е намалена още 2 пъти - на 9,99 и на 5,99 милиона долара.

За всички тези 8 години построената през 20-те години на миналия век къща преминава през поне четири различни брокерски компании. Тази, която успява да сключи дългоочакваната сделка е изпълнителният директор на Signature Realty NJ Мишел Паис.

"Имотът струва толкова, колкото купувачът е готов да даде за него", казва тя. "За това какво иска купувачът няма никакво значение какво твърди или търси продавачът. И това важи за всеки един имот", добавя Паис.

През миналия месец с нея с свързва купувач, който предлага 4,6 милиона долара за имението, разположено на близо 5 акра. Това е с 88% по-малко от първоначално обявената цена, но в крайна сметка той го получава за толкова. Днес той е новият собственик на имота, строен през 1926 година и разполагащ с 8 спални и 9 бани.