Все по-високи цени, но и все така високо търсене отчитат брокерите в черногорската столица Подгорица. Цените достига 2500 евро на квадратен метър и очакването е да се запазят високи, съобщава онлайн изданието на радио Б92.

"Търсенето на жилища в Подгорица остава много високо. Всичко, съчетано с високата инфлация и притока на чуждестранен капитал, се отрази на огромния растеж на недвижимите имоти в столицата. Освен Подгорица, най-търсени са Будва, Тиват и Колашин, където се строят нови сгради", коментира пред RTV брокерът Харис Османагич.

Криптовалута за нова къща: Пазарът на луксозни имоти в Черна гора се променя

Криптовалута за нова къща: Пазарът на луксозни имоти в Черна гора се променя

Сделките с криптовалути в Черна гора все още не са регулирани, а местното правителството се смята за крипто-дружелюбно

По думите му средните цени на апартаментите в Подгорица вече достигат между 1700 и 2500 евро на квадратен метър - в зависимост от местоположението. За сравнение, в повечето от столичните квартали (с изключение на такива като "Изток" и "Иван Вазов") сделките също са на подобни цени.

"Миналата година през този период средната цена на квадратен метър беше 1360 евро, а преди две години -1200 евро. Това значи 40% поскъпване за две години", отбелязва Османагич. По думите му цените на имотите няма да паднат скоро.

Най-търсени са апртаментите в района на търговския център "Делта Сити", но и в ред други райони, включително и край старото летище: "Подгорица се разширява значително".