Най -скъпо продаденият имот, регистриран във Великобритания, скоро ще бъде ремонтиран и то на цената на която е закупен, а именно 275 милиона долара, пише Forbes.

Имението Rutland Gate е 5 760 квадратни метра с изглед към Хайд Парк в лондонския квартал Найтсбридж. То беше закупено миналата година от хонконгският бизнесмен Чонг Чунг-киу за приблизително 275 милиона долара.

Имотът е бил разделен на четири семейни къщи, след което, през 80-те години, е превърнат в едно жилище. Сега разполага с 45 спални.

Преди да се закупи, е било дадено разрешение за планиране за преобразуване на имота в 13 апартамента, но сградата е празна поне от 10 години.

Цената, на която беше купен имотът, надхвърля предишния рекорд за продажба на жилище в страната през 2011 г. - 183 милиона долара за имот, който се намира в близост до Темза закупен от руския милиардер Андрей Бородин.

Реновацията на имението ще бъде солидна и ще отнеме няколко години. Общата височина на сградата ще се увеличи от 41,7 на 46,5 метра. Според информацията имението ще се използва от Чунг-киу и неговото семейство.

Експерти коментират, че ремонтът ще струва приблизително колкото цената, платена за закупуването на имота.

Един от лондонските експерти в областта на луксозните недвижими имоти Питър Уетерал заяви, че след реновацията стойността на имота може да се покачи до 698 милиона долара, което ще го направи най-ценният имот в страната.