Съоснователят на Google Лари Пейдж, който е и бивш главен изпълнителен директор на Alphabet, си е купил през 2018 г. частния остров Кайо Норте в Карибско море, съобщава Business Insider (BI).

По данни на Business Insider, Лари Пейдж и съпругата му притежават поне пет острова. Forbes оценява богатството на Пейдж на 118,5 млрд. долара.

Островът Кайо Норте се намира на около 30 км източно от крайбрежието на Пуерто Рико и на 20 км от остров Сейнт Томас (един от Американските Вирджински острови). Площта на острова, който административно е част от Пуерто Рико, е 1,2 квадратни км.

По информация на Business Insider, за покупката на острова, която става известна чак сега, Лари Пейдж е заплатил 32 млн. долара.

С какво привлича (богатите) туристи Абу Даби, където са "наляти" милиарди долари от петрол

С какво привлича (богатите) туристи Абу Даби, където са "наляти" милиарди долари от петрол

Там се намира известният в цял свят свръх луксозен хотел Emirates Palace

Сделката е извършена чрез дружеството с ограничена отговорност US Virgin Island Properties, което е собственост на бизнесмена и съпругата му Лусинда Саутуърт.

От 2006 г. островът е бил собственост на предприемача Дан Шели, а няколко години преди това е принадлежал на семейство Падрон.

Сделката не е била оповестена. Както пише изданието, властите в Пуерто Рико (доскоро) не са знаели, че островът има нов собственик. С каква цел Пейдж е купил Кайо Норте, все още не е ясно. По думите на представител на местните власти, досега те не са получили заявки за строителство на острова.

Както отбелязва BI, това не е първата подобна покупка на Пейдж. Той притежава най-малко пет острова в Карибите и Южната част на Тихия океан - включително остров Таваура, който е част от архипелага Фиджи.

Как Уорън Бъфет е убедил основателите на Google да листнат компанията си на борсата

Как Уорън Бъфет е убедил основателите на Google да листнат компанията си на борсата

Брин и Пейдж решават да копират структурата на Berkshire Hathaway